Kullanım Alanları;
Seramik Sanayi, Metal Sanayi, Gıda Sanayi, Otomotiv Sanayi, Döküm Sanayi, Çimento Sanayi, Maden Sanayi, Ahşap Sanayi, Savunma Sanayi vb.
Açıklama;
Filtreler arasında değişkenlik gösteren standartlardan biri yüksek basınçlı tasarıma sahip olan tasarımlarda mevcuttur. Kompakt, modüler ve optimal akışı sağlamasıyla beraber minimum seviyede basınç kaybının yaşanmasında etkili çözüm elemanlarıdır. Geniş ürün yelpazesinde bulunabilecek değere sahip olduğu gibi, kullanım alanlarında etkili sonuçları gösteren birer elemandır. Bu filtreler kirleticilerin çoğunu tuttuğu ve ortamdan uzaklaştırdığı için temiz havanın dolaşımı yoğunlaşır. Özellikle kirleticilerin çok olduğu, havanın temizlenmesinde güçlü filtrelere ihtiyaç duyulduğu sektörlerde sıklıkla tercih edilir. Basınç değerinin yüksek olması diğer filtrelere oranla daha çok kirleticinin tutulmasına olanak sağlar. By-pass hattında yaşanan kirliliğe karşı sızdırmazlık detayı da bulunur. Ergonomik tasarımları yüksek basınçlı filtrelerdeki önemli noktalardan birisi olarak tanımlanır.
Uygulama Görselleri;
Filtreler arasında değişkenlik gösteren standartlardan biri yüksek basınçlı tasarıma sahip olan tasarımlarda mevcuttur. Kompakt, modüler ve optimal akışı sağlamasıyla beraber minimum seviyede basınç kaybının yaşanmasında etkili çözüm elemanlarıdır. Geniş ürün yelpazesinde bulunabilecek değere sahip olduğu gibi, kullanım alanlarında etkili sonuçları gösteren birer elemandır. By-pass hattında yaşanan kirliliğe karşı sızdırmazlık detayı da bulunur. Yüksek basınçlı değere sahip olmalarının yanı sıra kullanımlarının tamamında yüksek kir tutma kapasitesinin ön plana çıkardığı özellikleriyle fark yaratır. Ergonomik tasarımları yüksek basınçlı filtrelerdeki önemli noktalardan birisi olarak tanımlanır. Kullanıcı dostu olması sayesinde yapılacak kontrollerde büyük kolaylık sağlar.
Kapalı ortamlardaki hava sirkülasyonunu sağlamak için endüstriyel havalandırma sistemlerine ihtiyaç vardır fakat bu sistemlerin kullanılacak yere göre tasarımları da birbirinden farklıdır. Bu tasarımlar arasında kirleticilerin yüksek olduğu ortamlarda filtrelerin havayı temizleyebilmesi için sahip olduğu güç çok önemlidir. Yüksek basınçlı filtreler ise kirleticilerin yoğun olduğu ortamlardaki havayı temizleyebilen güçlü ve dayanıklı filtreler arasındadır. Filtrelerin basıncının yüksek olması havadaki kirleticilerin neredeyse tamamının toplanmasını sağlar. Bu ise sistem içerisindeki havanın temizlenmesine ve ortama temiz hava girişinin sağlanmasına yardımcı olur.
Filtrenin gövdesi yüksek basıncı kaldırabilecek donanımda yapılır. Basınç değerlerindeki değişmelere göre filtrenin içinin özel malzemelerle kaplanması gerekir. Yapım aşamasında birçok testten geçerek denetime tabi tutulur. Teknolojik olan bu filtreler endüstriyel havalandırma sistemleri içerisinde dayanıklılığıyla da dikkat çeker. Bunlar sistemin emniyetli çalışması için tasarlanmıştır. Kullanılacak alanda maliyet, performans, işletme gibi hususlara dikkat edilerek üretilir. Çok hassas filtreleme yaparlar. Ortamdaki havanın kaliteli şekilde temizlenmesi için özel olarak tasarlanmıştır. Bu filtrelerde optimal akışla minimum seviyede basınç kaybının oluşması ve yüksek verimin elde edilmesi amaçlanmıştır.
Yüksek basınçlı filtreler güvenilir ve sağlam yapılarıyla ihtiyaç duyulan ortama göre farklı basınç değerlerinde üretilebilir. Hava akışının sağlanması ve havanın kirleticilerinden temizlenmesi için emiş gücü yüksek filtreler tercih edilir. Bu filtreler kirleticilerin çoğunu tuttuğu ve ortamdan uzaklaştırdığı için temiz havanın dolaşımı yoğunlaşır. Özellikle kirleticilerin çok olduğu, havanın temizlenmesinde güçlü filtrelere ihtiyaç duyulduğu sektörlerde sıklıkla tercih edilir. Basınç değerinin yüksek olması diğer filtrelere oranla daha çok kirleticinin tutulmasına olanak sağlar. Filtrelerin tasarımında basınç kaybının azaltılması da bu durumu pekiştirir. Çelik, alüminyum gibi dayanıklı malzemelerden yapıldığı için oldukça sağlamdır. İç ve dış yüzeyleri paslanmaz biçimde tasarlanmıştır. Son teknolojiye uygun olarak geliştirilmiştir.
Yüksek Basınçlı Filtrelerin Kullanım Alanları Nelerdir?
Yüksek basınçlı filtreler pet şişirme, lazer kesim, sismik araştırma, yüksek basınçla döküm, parçaların basınç testleri, otoklav, dalgıçlık, dökümhane soğutması uygulamalarında sıklıkla kullanılır. Ayrıca hidrolik sistemlerde de kullanılır. Hidrolik sistemler içerisinde bulunan yağdaki parçacıkların süzülmesini sağlar. Özel filtre kağıtlarıyla bu süzme işlemi profesyonel şekilde yürütülür. Hidrolik sıvının yüksek kalitede süzülmesi bu filtrelere bağlıdır. Likit ve aerosol formdaki yağ ve suyu ayrıştırabilir. Sistem çalışırken içerisinde oluşan kirleri temizler. Filtrelerde kirliliği gösteren aparatlar bulunur ve bunlar filtrenin değiştirilme zamanını gösterir. Yüksek basıncın sisteme zarar vermemesinin önüne geçen bu sistem basınç birikimlerini dengeleyerek sistem içerisinde oluşabilecek fonksiyonel hasarları da engeller. Bu filtrelerin en önemli özelliklerinden biri sızdırmaz yapısıdır.
Hidrolik sistemlerde biriken yağın temizlenmemesi parçaların bozulmasına ve sistemin çalışamamasına sebep olur. Filtreler bunun önüne geçerek gerekli temizliği sağlar. Filtre temizlediği hidrolik sıvıları sızdırmadığı için tam verimlilik elde edilir. Hidrolik filtreler ve havalandırma filtreleri kurulduktan belli süre sonra periyodik bakımlara girerek denetlenir. Bu periyodik denetlemelerin yüksek basınçlı filtrelere de uygulanması son derece önemlidir çünkü yoğun basınç ve filtrenin özel tasarımı korunmalıdır. Filtrelerin kontrol edilmemesi verimin düşmesine, kirleticileri yeteri kadar tutamamaya ve sistemin bozulmasına yol açabilir. Ayrıca ergonomik tasarımıyla ve son teknolojiye uygun yapısıyla arıtmayı da temizlemeyi de bilimsel temellere oturtur. Endüstri sektöründe kendine sıklıkla yer bulan bu filtreler çeşitli yerlerde kullanılmak üzere üretilir. Ortam değişikliği ve basınç değerine bağlı olarak farklı sistemlere adapte olabilir. Aşınmaya karşı korumalı tasarımının bulunması uzun süre kullanılabilmesine olanak verir. Ayrıca kolay temizlenebilen bir yapısı da vardır.