Havalandırma sistemi ekipmanı ve kanallardan geçen havanın sesi, genellikle zayıflatılması gereken çok fazla istenmeyen gürültü üretebilir. Gürültü, bitişik bir odadan veya daireden hava kanallarından geçerek kanal duvarlarından kırılır. Etkili gürültü azaltma, daha keyifli bir yaşam ve çalışma ortamı yaratmada önemli bir faktördür. Genellikle daha az ses çıkaran motorlara sahip havalandırma sistemleri tercih edilse de bunlar her zaman yeterli olmayabilir. Bu nedenle bazı alternatifler geliştirilmiştir. Gürültü azaltma için kullanabileceğiniz alternatifler arasında daha sessiz havalandırma ekipmanları, susturucular ve yalıtım yer alır.
Havalandırma sistemi içerisine ses yalıtımı malzemesi gibi bir titreşim sönümleyici ürün uygulamak, sistemin yarattığı gürültü titreşimlerinin azaltılmasına yardımcı olacaktır. Bu titreşimler kaynakta durdurulacak ve kanal boyunca ve bina boyunca iletilmeyecektir. Yüksek performanslı titreşim sönümleyici polimerden üretilen malzemeler ileri seviye ses yalıtımı sağlar. Malzemeler, galvanizli çelik, paslanmaz çelik, kaplama çelik ve daha fazlası dahil olmak üzere her türlü çelik üzerindeki sesi etkili bir şekilde azaltmak için tasarlanır. Akustik astar, iç ızgara tamamen açık veya kapalı iken sesi 38dB azaltır.
Polietilen, havalandırma sistemlerinde ses yalıtımı sağlamak üzere sıklıkla tercih edilen malzemeler arasında ilk sırada yer alır. Çok çeşitli projeler için mükemmel ürün olmasını sağlayan çok yönlülüğü ile polietilen, piyasadaki en çok kullanılan ancak en az tanınan köpük malzemelerden biridir. Polietilen kapalı hücreli köpüktür, yani yapısı birbirinden mühürlü milyonlarca küçük kabarcıktan yapılmıştır. Bu, mukavemet ve sertliğe ek olarak suya bir direnç sağlar. Ayrıca çözücülere, petrol ürünlerine karşı dayanıklıdır. Küf ve bakterilerin büyümesini engelleyecek şekilde polietilen, antibakteriyel yapıya sahiptir. Bu sayede normal zamanda sistem içerisinde barınan zararlı organizmalara karşı havalandırma daha dayanıklı hale gelir.
Son derece iyi bir ses yalıtım malzemesi olan polietilen, aynı zamanda ısının korunmasını da sağlar. Polietilenin sahip olabileceği performans özelliklerine ek olarak, malzeme birden fazla şekil ve boyutta da mevcuttur. Esnek bir malzeme olan polietilen, sıkıştırmadan sonra tekrar şekillenir ve havalandırma sistemlerinin içine döşenmek üzere idealdir. Polietilenin yoğunluğu ne kadar yüksek olursa, hücre duvarları o kadar küçük ve kalın olur, bu da daha güçlü bir malzeme oluşturur. Bunların yanı sıra havalandırma sistemlerini kaplamak üzere levhalar da kullanılabilir. Siyah cam tülü kaplı levhalar, bu sistemlerde kullanılmak üzere idealdir. Levhalar aracılığıyla havalandırma içerisinde hem ses hem de ısı yalıtımı sağlanır. Tüm detaylar için https://www.nursac.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.