Endüstriyel alanlarda havalandırma, sağladığı hava sirkülasyonu ile dışarıdan gelen kirli havayı temizler dışarı çıkması gereken iç mekân kirliliğini ortadan kaldırır. Bu sayede küf oluşumuna neden olabilecek miktarda nem oluşumu da engellenir.
İş yerlerinde hava kalitesini düşürecek faktörler çok çeşitlidir. Bunların başında ortak olarak aşağıdakiler gelir:
Depo ve fabrika havalandırma sistemleri ortalama sıcaklıklar ile nemi azaltır ve hava kalitesini arttırır. Özellikle fabrika gibi büyük yerlerde farklı nedenlerden dolayı endüstriyel havalandırma gereklidir.
Büyük kapalı alanların havası dışarıdaki havadan daha kirli olabilir. Kalabalık kapalı alanlarda bakteri birikebilir ve hoş olmayan kokular diğer sorunlara yol açabilir. Doğru havalandırma sistemleri, hava kalitesini artırmaya, hoş olmayan kokuları gidermeye ve iç mekânda dolaşabilen hastalığa ve hatta küflenmeye neden olabilecek kirleri azaltmaya yardımcı olur.
Tipik bir fabrika ortamında, birçok insan birlikte çalışır. Bu, fabrika içerisinin oldukça hızlı bir şekilde sıcak olabileceği anlamına gelir. Aşırı sıcaklık, yorgunluğa, rahatsızlığa ve dikkat dağılmasına neden olur ve sonuç olarak işyerindeki kazaları arttırabilir. Havalandırma sıcaklığın kontrolünü sağlar, bu da çalışanların üretkenliklerini artırabileceği anlamına gelir, çünkü daha ideal ve rahat bir çalışma alanı havalandırma ile sağlanır.
Nem ve yoğuşma birikmesi duvarlarda, mobilyalarda ve hatta kıyafetlerde küf ve bakteri oluşumuna neden olabilir. Bununla birlikte düşük nem kuru boğaz, kuru cilt ve statik elektrik birikmesine neden olabilir. Uygun bir havalandırma sistemi hava akışını iyileştirir, ideal nem oranı sağlar ve binanın içindeki havayı dolaşımda tutar. Bütün bunlar, nihayetinde yoğuşmaya yol açan iç havanın durgunluğunu önler.
Havalandırma sisteminin olması, binanın hava akışının kontrol etmesini sağlar. Yaz aylarında doğal temiz havaya erişim az olur ve kışın sıcaklıklar çok daha düşüktür. Havalandırma ünitesi ile hava akışı kontrol edilir ve işletmenin yüksek enerji faturalarından tasarruf edilebilir.
Çalışanlar, temiz hava ve ideal sıcaklık ile maksimum kapasitede çalışabilir, bununla birlikte sağlıklarını olumsuz etkileyebilecek faktörler ortadan kalkar. Kötü hava kalitesi çalışanların sağlığına ciddi zarar verebilir ve göz, burun ve boğaz tahrişlerine, bulantı ve hava yolu enfeksiyonlarına neden olabilir. Ayrıca kötü hava koşulları, çalışanlarda soğuk algınlığı ve grip olma eğilimini arttırır. Tüm bu hastalıklar, aşırı ısıyı, toz ve zararlı duman gibi kirletici maddeleri ortadan kaldıran ve personelin refahını koruyan endüstriyel bir hava havalandırma sistemine sahip olmakla önlenebilir.
Havalandırma sistemleriyle ilgili detaylı bilgilere https://www.nursac.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.